Kongernes

Nordsjælland

På kanten af by, land, skov og vand
Den smukke natur viser sig fra sine bedste sider, hvor end du retter blikket eller sætter retningen mod. De nye attraktive rækkehuse ligger i et let kuperet terræn med eng og sø, så også lige uden for hoveddøren har du nem adgang til naturens ro i dine omgivelser.

Kongernes Nordsjælland
Sætter du kursen mod vest ad Isterødvejen, når du efter et par kilometer til Store Dyrehave. Dyrehaven på 1.230 hektar blev anlagt af Christian 4. i skoven syd for Frederiksborg Slot. I mange århundreder blev dyrehaven brugt til jagt og hestestutteri. Store Dyrehave er kendetegnet ved sit specielle udseende med sit stjerneformede sti- og vejsystem, som Christian V indførte i 1670-80 med det formål at drive parforcejagt. I alt blev der anlagt 120 km jagtveje og ca. 4.500 hektar land fordelt på Gribskov, Store Dyrehave og Jægersborg Hegn og Dyrehave.

En del af
UNESCO’s verdensarv

Store Dyrehave og de øvrige naturområder er i dag ikke længere forbeholdt kongernes kronhjortejagt. Mange borgere og motionister lægger vejen forbi det skønne, fredede naturområde, der i 2015 blev en del af UNESCO’s verdensarvsliste som den blot syvende danske attraktion. Havens imponerende symmetriske stisystem er lettilgængeligt på mountainbike og til en vandre-, løbe- eller hundeluftetur.

Jeg tog en tur i skoven og kom ud højere end træerne.

– Henry David Thoreau (1817-1862). Amerikansk forfatter og naturelsker.

Rekreative områder
til ro og motion

Tag barnevognen med på en gå- eller løbetur, fyld to-go-koppen med kaffe og fordyb dig i en god bog, eller pust ud i de grønne omgivelser alene eller sammen med andre. Du vil nyde godt af de mange rekreative arealer, der bliver hyppigt anvendt af motionister, hundeluftere og naturelskere i alle aldre.

Kultur- og kunstoplevelser står i kø
I dit kommende nærområde er der fyldt med oplevelser på de mange museer. Louisiana Museum of Modern Art viser hvert år mellem 6-10 udstillinger af danske og internationale kunstnere. Louisiana er en arkitektonisk perle, der bliver betragtet som et hovedværk i dansk modernistisk arkitektur. Udover de mange imponerende udstillinger ligger museet i forening med terræn, træer, plæner og park med udsigt over Øresund, som gør Louisiana til en mindeværdig oplevelse gang efter gang.

En betagende og billedskøn kyststrækning
Nordsjælland er kendt for sin smukke beliggenhed ud til Øresund. Sætter du kurs mod kysten, er der et par kilometer til Strandvejen, hvor Mikkelborg, Kokkedal Slot og Sophienberg Slot troner i landskabet. Nivå byder på en dejlig, familievenlig sandstrand lige ved siden af det hyggelige havnemiljø. Her er det muligt at stille den store eller lille sult på Restaurant Lagunen og Trekosten eller i Café Strandhuset.

20 km fra København.
25 minutter i bil,
20 minutter på Kystbanen.